Острови

Острови

Онлайн пътеводител на най-популярните острови по света. Тропически и екзотични острови , топ дестинации. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите острови по света. Острови , екзотични плажове и красиви места.
Остров Сентоса, СингапурОстров Сентоса, Сингапур
28 Май
Надежда Недева
Остров КихнуОстров Кихну
23 Май
Надежда Недева
Остров МулОстров Мул
16 Май
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КарибитеКарибите
14 Май
Карибите са група екзотични острови, които са разположени в Карибско море. Карибите се намират между Южна Америка и Северна Америка. Карибите привличат огромно количество туристи от цял свят с красива природата и невероятни плажове
Остров Гран КанарияОстров Гран Канария
07 Май
Гран Канария е вторият най-населен остров сред Канарските острови. Гран Канария е разположен на 200 км от северозападния бряг на Африка. Гран Канария има населени около 860 000 души.
Остров ДелосОстров Делос
26 Април
Остров Делос се намира в Гърция и е с население от двадесетина души. Остров Делос е тясно свързан с древногръцката митология. Остров Делос се намира близо до Миконос.
Остров ЛансаротеОстров Лансароте
24 Април
Остров Лансароте е най-източният от Канарските острови. Остров Лансароте е най-рано възникналият остров на Канарите. Остров Лансароте е населяван от около 140 000 души.
Остров РодосОстров Родос
24 Април
Родос е един от най-известните и красиви гръцки острови. Родос е известен с Родоския колос - едно от седемте чудеса на света. Остров Родос е сред 10-те топ дестинации от гръцките острови.
Остров Ел ХиероОстров Ел Хиеро
22 Април
Остров Ел Хиеро е най-малкият от Канарските острови. Остров Ел Хиеро има площ около 300 кв. км. Остров Ел Хиеро се е образувал от три мощни вулканични изригвания.
Остров Скелиг МихаелОстров Скелиг Михаел
08 Април
Остров Скелиг Михаел се намира в Атлантическия океан. Остров Скелиг Михаел има неприветлив вид и стръмен терен. Остров Скелиг Михаел е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Остров СтафаОстров Стафа
04 Април
Остров Стафа е един от най-малките острови от архипелага Хибриди. Остров Стафа се намира на около 120 км. северно от западния бряг на Шотландия. Най-добрият сезон да посетите остров Стафа е през лятото.
Остров Свети СтефанОстров Свети Стефан
04 Април
Остров Свети Стефан се намира в близост до Будва, Черна Гора. Остров Свети Стефан е световноизвестна туристическа дестинация. Остров Свети Стефан е наричан черногорското Монако.
Остров Ла ГомераОстров Ла Гомера
01 Април
Остров Ла Гомера е един от най-слабо заселените Канарски острови. Остров Ла Гомера има красива и непокътната растителност. Остров Ла Гомера е населяван от около 22 000 души.
Вулканичен остров КракатауВулканичен остров Кракатау
29 Март
Вулканичен остров Кракатау е най-страховитият вулкан. Вулканичен остров Кракатау се намир между Ява и Суматра. Вулканичен остров Кракатау изригва фатално през 1883 години.
Еолийски островиЕолийски острови
28 Март
Еолийските острови, известни и като Липарски острови се намират в Средиземно море, северно от Сицилия. Всичките седем Еолийските острова са с вулканичен произход и планински релеф. Най-известен в миналото сред Еолийски острови е бил остров Стромболи
Остров Хендерсън, ПиткернОстров Хендерсън, Питкерн
25 Март
Остров Хендерсън е част от островите Питкерн. Островите Питкерн и остров Хендерсън, които се намират в Тихия океан, са част от територията на Великобритания. Остров Хендерсън е част от световното наследство на ЮНЕСКО
Остров Ла ПалмаОстров Ла Палма
19 Март
Ла Палма е един от най-красивите Канарски острови. Ла Палма има невероятни плажове и непокътната растителност. Ла Палма е един от елитните световни курорти.
Остров СъртсейОстров Съртсей
15 Март
Остров Съртсей, известен и като Сюртсей е разположен в най-южната точка на Исландия. Остров Съртсей е необитаван вулканичен остров. Остров Съртсей е част от Списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.
Закинтос – Заливът на костенуркитеЗакинтос – Заливът на костенурките
15 Март
Закинтос е остров в Йонийско море. Закинтос е една от най-привлекателните дестинации в Гърция. Закинтос е известен като заливът на костенурките.
ИбисаИбиса
13 Март
Ибиса се намира в Средиземно море и е собственост на Испания. Ибиса има изключително красиви плажове. Ибиса е световноизвестен заради огромните партита и множеството нощни клубове.